Industrijske plinove moguće je dostaviti kupcima na različite načine, od   visokotlačnih boca pa do spremnika koji čuvaju plin u obliku kriogene tekućine pri vrlo niskim temperaturama.

Industrijski plinovi se upotrebljavaju u raznim proizvodnim procesima, a sve prema zahtjevima kupaca. Tlak, volumen i protok su ključni faktori koje je potrebno uzeti u obzir kod odluke o najučinkovitijem i troškovno najprihvatljivijem načinu opskrbe.

Plinove isporučujemo u bocama raznih oblika pod visokim tlakom ili kao tekućinu pod niskim tlakom. Ti proizvodi sadrže određenu količinu plina, ali ih je ipak lako transportirati na željeno mjesto. Mnogi plinovi u tekućem stanju, dobavljivi su u malim kriogenim posudama ili u velikim spremnicima koji mogu imati pohranjeno više od deset tisuća litara tekućeg plina.

 

U mogućnosti smo ponuditi i  on-site opskrbne sustave (ECOVAR), koji su izgrađeni od standardiziranih komponenata. Samim time postižemo najveću troškovnu uštedu kod proizvodnje sustava. Postoje sustavi za proizvodnju dušika, kisika i vodika. Kupcima koji trebaju velike količine industrijskih plinova, nudimo  on-site rješenje po mjeri. Razvili smo vrlo velik sustav on-site postrojenja za proizvodnju atmosferskih i kemijskih plinova u zahtijevanim količinama i kvaliteti.

 

 

Opskrba

 • Boce
  Boce
 • Boce
  Boce
  Industrijski plinovi dobavljivi su u različitim tipovima boca, zavisno od svojstva plinova. Neke boce su pod visokim tlakom, dok su druge pod niskim tlakom. Svojstva plina određuju način opskrbe kupca.
   
  Plinovi kao što su kisik, dušik, argon, vodik i helij, mogoće je napuniti u boce pod tlakom od 300 bara.

  Te boce su izrađene od materijala koji može izdržati takve tlakove. Uobičajeno su izrađeni od čelika visoke čvrstoće ili od aluminija, a u zadnje vrijeme i od kompozitnih materijala.

  Mnogi gorivi plinovi su u tekućem stanju kod sobne temperature i napunjeni su pod niskim tlakom u boce od tankih čeličnih materijala ili kompozitnih materijala. Acetilen je zbog svojih svojstava potrebno napuniti u boce koje imaju poroznu masu, u kojoj je plin pohranjen u otapalu.

  Takve boce su dobavljive u raznim veličinama, a obično su označene prema volumenu vode koja se može smjestiti u tu bocu. Koja je veličina boce najprimjerenija za Vas zavisi od više čimbenika, kao što su količina potrošnje i potreban protok.

  Priključni navoji na bocama određeni su međunarodnim standardima koji osiguravaju da se na boce može priključiti samo odgovarajući regulator.

  Za primjenu koja iziskuje veće količine plinova, tvrtka GTG plin nudi opskrbu iz baterija, koje su sastavljene iz više međusobno povezanih boca na posebnim paletama i u posebnim okvirima.

  Read More
 • Posude
  Posude
 • Posude
  Posude
  Posude predstavljaju ambalažu srednje veličine, a sadržavaju obično od 400 kg do 1500 kg proizvoda.
   
  Veličina i volumen posuda zavise od točnih specifikacija posuda i gustoće proizvoda.

  Posude se obično upotrebljavaju kao ambalaža za opskrbu plinova niskog ili srednje visokog tlaka. Uobičajeno su to pakirane kemikalije (npr. amonijak, vodikov klorid, sumporov dioksid, etilen oksid, ugljikovodici) i rashladni plinovi (npr. R134a, R404A, izobutan, propan).

  Posude su prikladne za one kupce kojima su ISO spremnici još uvijek preveliki za opskrbu, a opskrbu bocama nije moguće realizirati zbog prevelike potrošnje plinova u bocama.

  Prednost posuda je u tome što eliminira čestu potrebu mijenjanja boca i samim time su potrebe za prostorom za smještaj plinova manje.

  Read More
 • Opskrba u velikim količinama
  Opskrba u velikim količinama
 • Opskrba u velikim količinama
  Opskrba u velikim količinama
  Veće količine plinova dostavljamo s cisternama u skladišta na lokacijama kupaca kao tekući plin ili visokotlačni plin.
   
  Velike količine kisika, dušika, argona, vodika* i ugljikovog dioksida dostavljamo u tekućem obliku, jer zauzimaju manje prostora nego kao plin. Tekućine dostavljamo s namjenskom flotom kriogenih cisterni, u vakuumsko izolirane spremnike na lokacijama kupaca, a koji su obično u našem vlasništvu. Radni tlak tekućine u spremniku održava samoregulirajući sustav na spremniku.

  Ako kupac ima potrebu za plinskom fazom, tekućina se uplinjava u isparivaču i dostavlja se plinska faza kroz cjevovod za opskrbu plinom. Ukoliko kupac treba tekuću fazu, ista se dostavi kroz vakuumski izolirani cjevovod. Veličina i vrsta spremnika i isparivača odabire se prema potrebama kupaca.

  * Veće količine vodika uobičajeno dostavljamo u visokotlačnim cisternama. Isporuka je direktno u visokotlačne spremnike kupaca ili u obliku on-site cisterni za pohranu.

  Spremnike ili visokotlačne cisterne je moguće opremiti s telemetrijskim sustavom za nadzor količina u realnom vremenu, koji osigurava da je dovoljna količina proizvoda uvijek na raspolaganju.

  Read More
 • On-site rješenja
  On-site rješenja
 • On-site rješenja
  On-site rješenja
  ECOVAR: pregled standardnih on-site rješenja. Prednosti naših standardnih on-site sustava su sljedeće: ugovor o opskrbi plinom, sustav sastavljen od standardne jedinice i rezervne jedinice, portfelj standardnih uređaja s visokom prilagodljivošću, a za izgradnju, instalaciju i upravljanje brine se Linde. Partnerstvo s nama donosi bezbrižnu usredotočenost Vašem temeljnom poslu, vrhunsku tehnologiju, najveću sigurnost isporuke, dugoročno cjenovno prihvatljivo rješenje.
  Read More
 • Cjevovodi
  Cjevovodi
 • Cjevovodi
  Cjevovodi
  Kada industrija zahtjeva velike količine plinova za proizvodnju.
   
  Za petrokemijske procese dnevno se potroši više tisuća tona kisika. Inertni dušik koristi se u kemijskoj industriji ili kao tekući plin za kriogeno zamrzavanje hrane. Mnogobrojne rafinerije koriste velike količine vodika za poboljšavanje kvalitete benzina, sukladno zakonu, i ugljikovog dioksida kao osnovnog proizvoda za kemijsku industriju.

  Te velike količine kisika, dušika, vodika ili drugih plinova, možemo dobaviti kroz cjevovod ili kroz sustav cjevovoda. Proizvodno postrojenje može se postaviti blizu potrošača ili u blizini više potrošača koji se nalaze u industrijskoj zoni, a koje možemo međusobno povezati sustavom cjevovoda u tom području.

  Linde nudi standardna rješenja i rješenja prilagođena svakom kupcu, a koja se temelje na našoj dugogodišnjoj tradiciji proizvodnje postrojenja za separaciju zraka i HyCO sustava za sve industrijske namjene u raznim veličinama i za različite namjene. Kako takav način opskrbe zahtjeva individualni pristup, u svim regijama svijeta na raspolaganju su Linde stručnjaci za neposrednu potporu našim sadašnjim i potencijalnim kupcima.

  Read More
 • Postrojenja za separaciju zraka
  Postrojenja za separaciju zraka
 • Postrojenja za separaciju zraka
  Postrojenja za separaciju zraka
  Postrojenja za proizvodnju kisika, dušika i argona, prilagođena vašim potrebama.
   
  Strankama koje trebaju velike količine kisika, dušika ili argona, Linde nudi ili plin ili postrojenja za separaciju zraka za proizvodnju plina na lokaciji stranke.

  GTG plin i Linde inženjering tijesno surađuju i klijentima nude najbolja individualna rješenja.

  Za postrojenja za separaciju zraka brine se odjel Linde inženjeringa koji je vodeći tehnološki partner za projektiranje i izgradnju takovih postrojenja na svijetu. Globalni uspjeh temelji se na opsežnim iskustvima industrijskog inženjeringa na području projektiranja, projektnog razvoja i izgradnje industrijskih postrojenja na principu ključ u ruke. Takva proizvodna postrojenja su jedna od najvećih i najzahtjevnijih građevinskih objekata općenito.

  Globalno postoji vrlo malo izvođača radova u njihovom rangu po pitanju projektiranja i izgradnje. Sa više od 1.000 patenata na području industrijskog inženjeringa i 4.000 izgrađenih postrojenja, Linde se uvrštava među vodeće svjetske izvođače takovih postrojenja.

  Klijenti po cijelom svijetu prepoznaju Linde po neusporedivoj pouzdanosti, učinkovitosti i osposobljenosti pri projektiranju postrojenja.

  Read More
 • HyCO obrati
  HyCO obrati
 • HyCO obrati
  HyCO obrati
  HyCO (sintezni plin) postrojenja za proizvodnju vodika i ugljikovog dioksida, izgrađeni prema vašim zahtjevima.
   
  Strankama koje trebaju velike količine kisika, dušika ili argona, Linde nudi ili plin ili postrojenja za separaciju zraka za proizvodnju plina na lokaciji stranke.

  Strankama koje trebaju velike količine vodika, ugljičnog dioksida ili oboje kao HyCO (sintezni plin), Linde nudi ili plin ili HyCO postrojenja za proizvodnju plina na lokaciji stranke. GTG plin i Linde inženjering tijesno surađuju i klijentima nude najbolja individualna rješenja.

  Za postrojenja za proizvodnju vodika ili kemijska postrojenja, npr. SynGas ili HyCO (vodik - ugljični dioksid) postrojenja, brine se odjel Linde inženjeringa koji je vodeći tehnološki partner za projektiranje i izgradnju takovih postrojenja na svijetu. Globalni uspjeh temelji se na opsežnim iskustvima industrijskog inženjeringa na području projektiranja, projektnog razvoja i izgradnje industrijskih postrojenja na principu ključ u ruke. Takva proizvodna postrojenja su jedna od najvećih i najzahtjevnijih građevinskih objekata općenito.

  Globalno postoji vrlo malo izvođača radova u njihovom rangu po pitanju projektiranja i izgradnje. Sa više od 1.000 patenata na području industrijskog inženjeringa i 4.000 izgrađenih postrojenja, Linde se uvrštava među vodeće svjetske izvođače takovih postrojenja.

  Klijenti po cijelom svijetu prepoznaju Linde po neusporedivoj pouzdanosti, učinkovitosti i osposobljenosti pri projektiranju postrojenja.

  Read More
 • Sigurnost opskrbe
  Sigurnost opskrbe
 • Sigurnost opskrbe
  Sigurnost opskrbe
  Važna je kvaliteta i raspoloživost.
   
  Linde razumije što znači pravovremena opskrba kvalitetnim proizvodima koju zahtjeva i treba Vaša tvrtka.

  Zbog toga, naša proizvodnja proizvoda kao što su kisik, helij, kemikalije ili rashladna sredstva, proizvode se na više lokacija, a što omogućava isporuku Vaših narudžbi bez obzira gdje se nalazili.

  Linde-ova politika opskrbe iz više izvora, dodatno je pojačana s više globalnih lokacija za veće proizvodne količine. Te lokacije osiguravaju i skladišta za glavne proizvode naše distributivne mreže.

  Read More

GTG plin d.o.o.

Kalinovac 2/a, 47000 Karlovac

 

Prodaja:

T: +385 (0)47 609 200

E: info.hr@gtg-plin.com

Maloprodaja:

T: +385 (0)47 651 112

Narudžbe i distribucija:

branka.kahriman@gtg-plin.com

T: +385 (0)47 651 607

M: +385 (0)91 2206 279

 

 

 

 

 

 

 

GTG plin d.o.o.

Distribucijski centar Zagreb

Ulica grada Gospića 3, 10000 Zagreb

T: +385 (0)1 2409 718

M: +385 (0)91 2099 555

PRODAJNA MESTA:

 

SIGMAT d.o.o.

Gromačnik 35, 35000 Slavonski Brod

T:  035 465 459

M: 098 405 821

 

SALONA VAR d.o.o.

Kaštelanska 39a, 21210 Solin

T: 021 217 571

M: 099 509 6213

 

KAMERO d.o.o.

Sv. Jakova 49, 47300 Ogulin

T:  095 6707 070

webdesign www.enter.si