Medicinski plini,
medicinska oprema
in tehnične rešitve

MEDICINSKI PLINI

Plini so v pomoč pri respiraciji in anesteziji, omogočajo specialistom, da proučujejo delovanje pljuč in kardiovaskularnega sistema. Hkrati so nepogrešljivi v diagnostiki – kadar zadostijo potrebnim specifikacijam, se jih lahko uporablja za obratovanje in kalibriranje medicinskih merilnih inštrumentov.

Plini za respiracijo

Kisik in različne mešanice se uporabljajo, kadar je ravnovesje plinov v telesu porušeno. To se zgodi, ko je telo podvrženo neobičajnim naporom oziroma ko je dihanje slabo zaradi vdihavanja anestetikov ali drugih snovi, ki imajo hromilen učinek na center dihanja.

MRI-preiskave

Uporablja se za generiranje slik človeškega telesa v plasteh ter tudi za opazovanje metaboličnih procesov v živem tkivu.

Primarna orodja, ki se uporabljajo za generiranje zunanjega magnetnega polja, so super prevodni magneti. Zlitina niobija (kolumbija) in titana, ki se uporablja za tuljavo super prevodnega magneta, ima prehodno temperaturo -263,7 °C.

Edini plin, primeren za tako nizke temperature, je utekočinjeni helij.

Hiperbarična komora

Hiperbarična terapija s 100-odstotnim medicinskim kisikom (HBO) je možna v posebej zgrajeni komori, ki je pod tlakom. V komori je lahko tlak do 3-krat večji kot v okolici.

Zdravljenje z metodo HBO je namenjeno za dekompresijske bolezni, embolije, zastrupitve z monoksidom, nezavest ali tam, kjer so prisotni nevrološki simptomi.

Inkubatorji – uporaba NO plina

Zgodnje študije so pokazale, da je zdravljenje z NO povzročilo izrazito izboljšanje oksigenacije pri novorojenčkih s pljučno hipertenzijo. Pri vdihavanju povzroči širjenje žil v pljučih, s čimer se zmanjšuje pljučna hipertenzija. Pomaga tudi pri zmanjševanju vnetij v pljučih.

Multietnična klinična študija je potrdila, da zdravljenje z vdihavanjem NO zmanjša potrebo po ECMO (tvegano, zelo invazivno zdravljenje za novorojenčke s hipoksično respiratorno odpovedjo).

Plini za diagnostiko

Kalibracijske plinske mešanice so posebne plinske mešanice, ki se uporabljajo za kalibriranje (umerjanje) merilne opreme. Igrajo tudi pomembno vlogo v različnih procesih in eksperimentalnih raziskavah. Podjetje GTG plin nudi kalibracijske mešanice preko 150 različnih sestav plinov ...

Plini za klinični laboratorij

Plini in plinske mešanice niso potrebni zgolj za diagnostiko in anestezijo. Na osnovi dolgoletnih izkušenj v laboratorijih se od vsega začetka upoštevajo najstrožji kriteriji instrumentov za analizo plinov. Visokokakovostni plini za instrumente in ustrezna oskrba s plini so predpogoj za nemoteno, zanesljivo analizo.

OSKRBA Z MEDICINSKI PLINI IN OPREMA

Možnost oskrbe

Možnosti oskrbe so različne, odvisno od potrebe uporabnika. Uporabljajo se jeklenke, premične posode in rezervoarji z opremo za medicinske pline.

Možnost oskrbe / PDF>>

Linde integrirani ventili (LIV®)

Sistem LIV omogoča enostavno mobilno terapijo. Sistem ima integriran ventil, kar pomeni, da je lahek in pripravljen za takojšno uporabo. Namestitev je preprosta in enostavna. Manjša teža pomeni manj naporov pri dvigovanju, prenašanju in uporabi. Na LIV samo priključite masko ali kanilo, odprete ventil in sistem je pripravljen za začetek zdravljenja. Rokovanje z LIV zagotavlja optimalno varnost za zdravstveno osebje in paciente. Regulatorjev z visokim polnilnim tlakom ni več potrebno menjati. Izpust plina se natančno nadzoruje. Z integriranim regulatorjem lahko uporabljate konstanten, nizek tlak in pretok medicinskega plina.

 

Tehnične rešitve za opremo in sistem distribucije plina

Podjetje GTG plin skrbi za redno servisiranje in vzdrževanje lastne opreme in opreme, ki jo dajemo strankam v uporabo. Naša servisna služba zaokrožuje kompletno oskrbo s plini od ustrezne in kakovostne montaže, ustrezne varnostno-regulacijske opreme in cevovodov, do rednega in preventivnega vzdrževanja ter servisiranja regulacijske opreme, ki je ključnega pomena za kakovostno oskrbo s plini.

Podjetje GTG plin nudi:

- strokovno svetovanje pri projektiranju kompletne oskrbe s plini,

- projektiranje plinske postaje, cevnih razvodov in odjemnih mest,

- postavitev kompletne plinske postaje za oskrbo s plini,

- izvedbo plinskih cevovodov za pline,

- montažo regulacijske opreme in odjemnih mest za pline (laboratoriji),

- vzdrževanje opreme v plinski postaji, cevovodov in odjemnih mest za oskrbo s plini.

Regulacijska oprema in dodatki za oskrbo z medicinskimi plini / PDF >>

 

Nega na domu

Heliosov vsestranski rezervoar Helios Marathon je kompatibilen z lahko enoto za utekočinjeni kisik. Na voljo je v dveh velikostih. Rezervoar vam pomaga optimalno izkoristiti uporabo utekočinjenega kisika. Stroški dobave so minimalni, saj je zasnovan s sistemom z nizko izgubo pri izhlapevanju. Rezervoar lahko dobavlja kisik tudi direktno do pacienta, preko zunanjega ventila za regulacijo pretoka.

Heliosova naprava Marathon je majhna in lahka. Polna tehta samo 2,5 kg, vendar je močna in lahko napolnjena zdrži do 22 ur. Prenosne kisikove naprave omogočajo bolnikom, ki se zdravijo s kisikom, izjemno svobodo. Naprava Helios Marathon je kompatibilna z univerzalnim rezervoarjem Helios.

Pripomočki / PDF >>

 

 

Proizvodi

GTG plin d.o.o.

Bukovžlak 65b

SI-3000 Celje

Slovenija

Naročila plinov:

T: +386 (0)3 426 0 777

Centrala:
T: +386 (0)3 426 0 760

Dežurna servisna služba (24h):

M: 031 71 80 78

E: prodaja@gtg-plin.com

Delovni čas / pon. - pet. / 7.00 - 15.00

GTG plin d.o.o., PE Velenje

3320 Velenje, Preloška cesta 1

T: 03 891 90 02

Delovni čas / pon. - pet. / 7.00 - 15.00

PRODAJNA MESTA:

 

PAM d.o.o.

Prodaja tehničnih, prehrambenih plinov

5271 Vipava, Goriška cesta 5F

T: 05 368 53 63

Delovni čas / pon. - pet. / 8.00 - 16.00

 

ZMET, Marica Vedenik s.p.

Prodaja tehničnih, prehrambenih plinov, UNP

3312 Prebold, Sveti Lovrenc 55

T: 03 705 34 10

Delovni čas / pon. - pet. / 10.00 - 18.00

 

INPLAN D.O.O.

Poslovna enota Ptuj, poslvni center Petovia

Ob Dravi 3a, 2250 Ptuj

T: 041 745 400, 02 788 00 04

Delovni čas / pon. - pet. / 7.00 - 15.00

 

 

NARAGLAV JOŽE s.p.

Prodaja tehničnih, prehrambenih plinov, UNP

8270 Krško, CKŽ 137

T: 07 490 12 81

Delovni čas / pon. - pet. / 8.00 - 15.00

 

KLJUČAVNIČARSTVO AJD d.o.o.

Prodaja tehničnih, prehrambenih plinov, UNP

2316 Zgornja ložnica, Korplje 3/a

T: 02 818 18 18

Delovni čas / pon. - pet. / 7.00 - 15.00

 

Milan Šanko d.o.o.

Prodaja hladilnih plinov

9000 Murska Sobota, Prešernova ulica 25

T: 02 536 18 42
M: 040 298 310 Milan Šanko

Delovni čas / pon. - pet. / 8.00 - 15.00

design www.enter.si